Loading

wait a moment

Buutreedner / tonprater

 

Als baby geboren eind jaren 60 in het Drentse Zuidwolde en opgegroeid in de jaren 70, droomde ik ervan om later voor een groot publiek te mogen optreden. Niet als zanger (we hebben genoeg Roelvinken), niet als goochelaar ( kan nog geen pakje kaarten schudden) maar als komediant.

Zoals Neil Armstrong in 1969 voorzichtig zijn eerste stappen zette op de maan, zo zette ik in 1991 mijn eerste stappen op de bühne tijdens het afsluitfeest van de HAS in Dronten. Daarna pakte ik de microfoon bij een bruiloft of in de voetbalkantine en dat smaakte naar mee.

Na 35 jaar te hebben gevoetbald, 20 jaren bij de weg te hebben gezworven, heb ik voldoende materiaal verzameld om een actuele, mooie buut te maken. Allemaal gebeurtenissen zijn me overkomen die niet alleen vermakelijk zijn , maar mij ook bracht in ongemakkelijke situaties. Gebeurtenissen die anderen vaak bekend voorkomen en herinneringen oproepen. Maar ook zaken die op dat moment spelen komen aan de orde. En dat allemaal in een Drents dialect. Voor mensen buiten Drenthe pas ik mij zo aan dat ik het in verstaanbaar Drents doe. Ik treed op als Bartje met de titel : “Ik bid nie veur bruune boon’n”.

Het is voor mij een uitdaging en mijn doel om gedurende 20 minuten mensen te vermaken en de tijd te doen vergeten. Wat is er gebeurd, wat maakt uw dag bijzonder. Aspecten die in 20 minuten naar voren komen. 111 kg Drent in Drents!!!!!