Loading

wait a moment

Over Koop Drost

Als baby geboren eind jaren 60 in het Drentse Zuidwolde en opgegroeid in de jaren 70, droomde ik ervan om later voor een groot publiek te mogen optreden. Niet als zanger (we hebben genoeg Roelvinken), niet als goochelaar ( kan nog geen pakje kaarten schudden) maar als komediant.

Zoals Neil Armstrong in 1969 voorzichtig zijn eerste stappen zette op de maan, zo zette ik in 1991 mijn eerste stappen op de bühne tijdens het afsluitfeest van de HAS in Dronten. Daarna pakte ik de microfoon bij een bruiloft of in de voetbalkantine en dat smaakte naar mee.

Na 35 jaar te hebben gevoetbald, 20 jaren bij de weg te hebben gezworven, heb ik voldoende materiaal verzameld om een actuele, mooie buut te maken. Allemaal gebeurtenissen zijn me overkomen die niet alleen vermakelijk zijn , maar mij ook bracht in ongemakkelijke situaties. Gebeurtenissen die anderen vaak bekend voorkomen en herinneringen oproepen. Maar ook zaken die op dat moment spelen komen aan de orde. En dat allemaal in een Drents dialect.

Naam: Koop Drost
Geboren: 17-11-1969
Adres: Hoofdstraat 170 – 7921 AS Zuidwolde
Tel: 06 40199304
Email: koopdrost@hotmail.com
Site: tonpraten.nl/koopdrost
koopdrost.nl